Ninja Challenge 2.0 Naruto OTS
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Items (Random Stats!)

Go down

Items (Random Stats!) Empty Items (Random Stats!)

Pisanie  Ownage Pią Lut 24, 2012 1:26 pm

Mam dla was świetne info Smile Ten system naprawdę rozmaici grę na serwie.
No to zaczynamy!

Na czym polega ten system?

Locimy itemy (Wiadomo po co, każdy chce być najlepszy, lub się wzbogacić sprzedając item).
Dzięki temu systemowi mamy ileś % szans że lotnie nam item z losowym bonusem.
Na przykładzie Asuma Fist'a:
Możemy lotnąć zwykły item lub z tak jakby enchantem. Na to że lotnie nam zenchantowany Asuma Fist mamy 25% szans (narazie, potem się zobaczy, zapewne to zmienie i nikomu nie ujawnię % szansy na każdy item).
Gdy już lotniemy Enchant Item widzimy u niego extra staty które są UWAGA! Losowe! Oczywiście attack czy tam def nie będzie kosmiczny, minimum oraz maksimum jakie może zostać przydzielone ustawiam ja w silniku, także nie macie się co martwić o player z bug itemami.

Mam nadzieję że zrozumieliście co napisałem Very Happy a jeśli nie to dzięki screenowi na pewno się tego dowiecie Smile.

Po co komu taki system?

Ten system bardzo urozmaici grę gdyż Pro High lvl gracz nie będzie mógł tak łatwo ogarnąć Best Perfect EQ, może mieć jakiś tam item czysty lub + statami dzięki skryptowi, lecz żeby zdobyć item z Perf bonusowymi statami (czyli największymi jakimi się da osiągnąć) trzeba mieć mega farta lub ducha walki i expienia Very Happy.

Gdzie mogę spotkać się z tym systemem?

Ten system jest wprowadzony zarówno do Lota mobów jak i do Questów (podnosimy item ze skrytki to także mamy X % szans na to że będzie to Rare Item).

Uznajmy że itemy tego typu z bonusami każdy gracz będzie nazywał Rare lub Perfect Rare (jeśli jest perfect) dzięki temu ułatwi to trade i rozmowę między graczami.

Screen:

Na screenie znajdują się 4 te same Asuma Fist'y lecz jedne są Rare lepsze, drugie gorsze no i 1 zwykły Razz (Wszystko jest losowo przydzielane przez skrypt podczas lotania itemu)

Items (Random Stats!) Beztytuuuvd

Trochę się napociłem przy wprowadzaniu tego systemu do NCOTS 2.0 (także przy pisaniu tego newsa Very Happy) . Także zapraszam do udzielania komentarzy tych dobrych sunny lub złych Twisted Evil chociaż szczerze wątpię że ktoś powie złe słowo na ten system Smile

Wysłany: 30 Sty 2012 02:11
Ownage
Ownage
Admin
Admin

Liczba postów : 45

https://ncots.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: